lån

Hvis du vil låne uten å stille sikkerhet

Hvis du vil låne uten å stille sikkerhet

editorial

Mange har kanskje hørt om begrepet «sikkerhet» i forbindelse med banklån. Men hva betyr det egentlig, og er det mulig i dag å ta opp et lån uten sikkerhet? Det kan du få svar på her.

Når du skal stille sikkerhet

Ved mange store lån, for eksempel huslån, må man stille sikkerhet. Det betyr i praksis at man har en verdi som man pantsetter, og som altså er en type garanti for det lånte beløpet. Skulle det skje at du havner i økonomiske problemer og ikke klarer å nedbetale lånet, da kan banken gjøre bruk av denne panten for å få igjen pengene.

Det er altså en sikkerhet for banken som reduserer deres risiko ved å låne penger til deg. Dette anvendes primært ved huslån der banken tar pant i fast eiendom, eller ved billån der de pantsetter bilen din.

lån

Denne reduserte risikoen for banken betyr også at et sikret lån vanligvis er vesentlig billigere enn et usikret lån, som du kan lese om under.

Hvordan låne uten sikkerhet

Som du nok har funnet ut, så er det mulig å låne uten sikkerhet. Det skjer blant annet ved forbrukslån der man altså ikke må pantsette eller stille sikkerhet i fast eiendom, bil eller lignende. Her er bankens risiko derfor høyere hvis du misligholder gjelden, og derfor får man ofte en litt høyere rente på slike lån.

Fordelen er dog at kravene er mindre, og at du får mulighet til å ta opp mer fleksible lån uten å ha fast eiendom i pant. På https://swiftbanker.no/ kan du bli mye klokere på lån uten sikkerhet og ikke minst forbrukslån generelt.

Det kan det være fordeler med både usikrede og sikrede lån, og i virkeligheten avhenger det i siste ende av hva du skal bruke pengene til og hvilken økonomisk situasjon du er i.