Trafikkskole

Klar til å ta lappen?

Klar til å ta lappen?

editorial

Er du klar for å begynne prosessen med å ta førerkort? Da er det en rekke ting du må styr på, og du må selvfølgelig finne en trafikkskole som kan hjelpe deg med å komme trygt og godt i mål med førerkortet og dine evner som sjåfør.

Hvordan ta lappen?

Det er fire forskjellige steg involvert når du skal ta lappen:

1. Trafikalt grunnkurs: kurset på 17 timer gir deg en grunnleggende forståelse for hvordan man er fører. Det tas på en trafikkskole, og du kan starte når du er 15 år.

2. Grunnleggende opplæring: her lærer om du om å ferdes i trafikken, dine ansvar og ikke minst miljøvennlig kjøring. Øvelseskjøringen kan gjøres privat eller på trafikkskole, og mange kombinerer disse to. Antallet av kjøretimer tilpasses dine behov.

3. Trafikal del: dette trinnet lærer deg om selvstendig kjøring i variert trafikk. Også her kan du kombinere privat øvelseskjøring og trening på en trafikkskole. Det inkluderer dog et obligatorisk sikkerhetskurs på øvingsbane.

4. Avsluttende opplæring: trinnet inkluderer både sikkerhetskurs på vei og generell videreutvikling av dine egenskaper som fører så du blir mer selvstendig og klokere på hvordan du unngår ulykker.

Underveis må du ta og bestå en teoriprøve, og til slutt avsluttes forløpet med oppkjøring der du får førerkortet ditt.

Trafikkskole

Finn en trafikkskole i dag

Noe av øvelseskjøringen kan du altså ta privat med f.eks. dine foreldre eller andre med førerkort, mens andre deler av kurset krever en trafikkskole. Det er veldig individuelt hvor mye man kjører privat og med trafikkskole, men uansett er det viktig å velge en skole du kjenner deg trygg ved.

Skal du finne en trafikkskole i Giske eller områdene rundt, da står de klar hos Rogne Trafikkskule for å hjelpe deg godt på vei med erfarne og kompetente undervisere, og ikke minst et forløp som blir skreddersydd til deg.