Ortopedisk verksted

Ortopedisk Verksted – Hva er det og hva gjør de?

Ortopedisk Verksted – Hva er det og hva gjør de?

editorial

Ortopediske verksteder er spesialistklinikker som tilbyr tjenester relatert til behandling og forebygging av muskel- og skjelettplager. Ortopediske verksteder har høy kompetanse innen ortopedisk teknologi, og produserer individuelt tilpassede ortopediske hjelpemidler, som proteser, ortoser, skinner og innleggsåler. Ortopediske verksteder har som mål å bedre mobilitet og livskvalitet for personer som lider av muskel- og skjelettplager.

Hva er et ortopedisk verksted?

Et ortopedisk verksted er en spesialistklinikk som tilbyr ulike tjenester innen ortopedisk teknologi. Tjenestene inkluderer design, tilpassing og produksjon av individuelt tilpassede hjelpemidler som kan hjelpe personer med muskel- og skjelettplager.

Ortopediske verksteder tilbyr skreddersydde løsninger ut fra individuelle behov og utfordringer, og bruker avanserte materialer og teknologier for å sikre kvalitet og funksjonalitet. Disse hjelpemidlene brukes for å støtte, avlaste, korrigere eller erstatte manglende kroppsfunksjoner.

Ortopedisk verksted

Hva slags hjelpemidler kan man få på et ortopedisk verksted?

Det er en rekke hjelpemidler og ortopediske produkter som kan bli produsert på et ortopedisk verksted. I tillegg til proteser, ortoser, skinner og innleggsåler, så kan man også få spesialprodusert korsetter, spesielle sko og pustemaskiner.

Proteser er en erstatning for en manglende kroppsdel, som kan produseres til både armer, ben, håndtak og andre kroppsdeler. Orteser er hjelpemidler som brukes for å støtte, avlaste eller korrigere en funksjonsnedsettelse i en kroppsdel. Skinnene på sin side, brukes ofte for å stabilisere kroppsdeler som ikke fungerer optimalt, og for å redusere smerter.

Innleggsåler produseres for å gi bedre støtte og kontroll til føttene, noe som spesielt kan være et problem for personer som lider av flatfot, hulfot og hælspore. Spesialsko kan også produseres for å gi bedre komfort og støtte for personer som har behov for dette.

Hvordan får man hjelp fra et ortopedisk verksted?

For å få hjelp fra et ortopedisk verksted, må man vanligvis ha en henvisning fra sin fastlege, eller en spesialist. Etter dette kan man kontakte økonomiavdelingen for å avklare det økonomiske aspektet med tanke på mulig refusjon fra NAV.

Deretter vil man få en time med en ortopedisk tekniker, som vil undersøke deg og måle deg opp for å få de riktige målene. Deretter vil du få din individuelt tilpassede protese, ortose, skinne eller annet hjelpemiddel. Du vil også få veiledning om hvordan du skal bruke hjelpemidlet og hva slags vedlikehold det krever.

Et ortopedisk verksted kan være en livreddende ressurs for personer med muskel- og skjelettplager. Ortopediske hjelpemidler kan bety stor forskjell for livskvaliteten og mobiliteten til personer som trenger det. Sørg for å sjekke ut mulighetene dersom du har behov for hjelpemidler på grunn av muskel- og skjelettplager.